.

Ревю на оригиналните кожени калъфи за Samsung Galaxy S4

Ревю на оригиналните кожени калъфи за Samsung Galaxy S4 Ревю на оригиналните кожени калъфи за Samsung Galaxy S4

Ревю на фирмените калъфи на Samsung Galaxy S 4

В тази кратка статия ще ви опиша оригиналните калъфи за Galaxy S4, те са от няколко типа: класически кожен калъф, калъф от полупрозрачна гума (или пластмаса) калъф тип книга, който си остава най-актуалният.

Мисля, че това е една супер идея от Samsung, изпълнение което аз никога по-рано не бях виждал. Идеята е, следната: предната част на калъфа, която е от гъвкава пластмаса е закрепена за капака на батерията на смартфона Galaxy S 4, така тази част покрива екрана. Получава се, един вид отворена/затворена книга.

Задната част на калъфа е направена от лъскава пластмаса и е закрепена на мястото на стандартния капак. Двете части са свързани непосредствено с гъвкава пластмаса, а отвътре е облицована с мек материал, който наподобява по структурата на кърпичката за почистване на очила или дисплей. Отвън е едноцветно покритие с фини хоризонтални едва забележими лентички, което видимо малко наподобява на повърхността на дърво.

Предлаганите цветови варианти на Flip Cover - калъф за Samsung Galaxy S4 са много: синьо, жълто, зелено, розово, оранжево и др. Повечето цветове са адски ярки, но може да си намерите и с по-спокойни, същите като на оригиналните панели бели и тъмно сини цветове. Харесва ми качеството на изпълнение на калъфа, телефона е добре защитен и покритието на екрана перфектно приляга към повърхността на дисплея, макар че не са предвидили никакъв закрепящ механизъм. Използването на устройството също е доста удобно, просто трябва сгънете покритието обратно към капака на батерията.

След две седмици употреба (в случая ползвах жълт), калъфът не се износи, но като че ли вътрешната страна на калъфа леко потъмня. Не мога да кажа какво ще се случи с калъф за Samsung Galaxy S4 след месеци на употреба, но мога да предположа, че задната част ще запази по-дълго фабричният вид на телефона, отколкото капака, който при случайно изтърване на устройството може лесно да се деформира. Също така смятам, че на предната част на калъфа, могат да се появят вдлъбнатини, и вътрешната част да се зацапа от прах и от контакта с мръсни пръсти по екрана.

Искам да вярвам, че в бъдеще ще ни представят усъвършенстван и по-добър такъв тип калъф за Samsung Galaxy S 4.

  • Pouch

Класически вариант калъфи от изкуствена кожа. Качеството на материала е отлично, калъфа е тънък и много наподобява на истинска кожа. По периметъра му има линия тънък конец, в долната част е брандирано релефно името «Galaxy S 4», а отгоре - «Samsung». Има отвори за слушалката, за говорителя, и също така за микрофона.

С такъв тип калъф апарата изглежда много семпло, което би подхождало повече на костюмираните и сериозни господа.
По мое мнение, това е един наистина удобен вариант калъф. Ако имате нужда от пълна защита на устройството от надраскване и от всякакъв контакт с други обекти, когато го носите в чантата или в раница, то това е решението. Смартфона като цяло седи надеждно вътре в калъфа, но за да го вкарате там и след това да го издърпате обратно, са ви необходими усилия. Което означава, че не можете да извадите телефона от калъфа за нула време, а ще ви трябват най-малко 3-5 секунди, за да го освободите. А след известно време така калъфа ще се разнищи.

  • Slim Cover

На мен лично точно този тип калъф не ми допадна, но може би някой ще го намери за доста удобен и дори практичен. Калъфът е изработен от мека гума или нещо подобно, поставя се на капака на смартфона Samsung Galaxy S4, като така предпазва повърхността на капака и страничните части на корпуса. Предимствата на този калъф е, че той наистина предпазва частите от повреждане, ако го изтървете на асфалта, което може да бъде спасение за сметка на осезаемата дебелина.

Друг положителен момент - не натрапчиви цветове. Всички цветове са много спокойни, като в повечето случаи е използван полупрозрачен материал.

Има си разбира се и недостатъци. Основен такъв е странните шапчици запушалки за конекторите, които са много не удобни. Те са изпъкнали и постоянно дразнят, а ако сте използвали някой от отворите, то тези шапчици запушалки невинаги лягат правилно обратно по местата си. И дебелата гума, от който е направен калъф за Galaxy S4, заема повече място от нормалното.

 

И в заключение мога да кажа, че Samsung са избрали правилната посока за развитието си на аксесоари, обаче остава компанията да възстанови взаимоотношенията си с други производители на различни части, така както процедират от дълго време Apple. Те трябва да развиват линията аксесоари, като ги направляват във всички страни, а не само в няколко избрани региони. Казвам го защото, когато бях наскоро в Сеул, Южна Корея, няколко пъти отидох до магазина, където се продават калъфи и други стоки за смарт телефони. Там има буквално стотици различни капаци за батерията на Samsung Galaxy S 4, както и десетки други видове калъфи за това устройство. В същото време, тук намирането на специално фирмените им калъфи, пазара е много ограничен. Това трябва да се промени, особено, когато става въпрос за един водещ производител.

Ревю на оригиналните кожени калъфи за Samsung Galaxy S4 Ревю на оригиналните кожени калъфи за Samsung Galaxy S4 Ревю на оригиналните кожени калъфи за Samsung Galaxy S4 Ревю на оригиналните кожени калъфи за Samsung Galaxy S4 Ревю на оригиналните кожени калъфи за Samsung Galaxy S4 Ревю на оригиналните кожени калъфи за Samsung Galaxy S4 Ревю на оригиналните кожени калъфи за Samsung Galaxy S4 Ревю на оригиналните кожени калъфи за Samsung Galaxy S4преглеждана: 736 публикувано: 06 Май 2013 от: Благовест Динков