Bose Soundlink Color – един от най-добрите Bluetooth спийкъри

Bose Soundlink Color – един от най-добрите Bluetooth спийкъриBose Soundlink Color – един от най-добрите Bluetooth спийкъри

Bose Soundlink Color – един от най-добрите Bluetooth спийкъри

Bose не са непознати в света на говорителите и слушалките. Наскоро представиха портативния Bluetooth високоговорител, наречен SoundLink Color.

Най-големият проблем на повечето Bluetooth говорители е, че са прекалено обемисти за преносимо устройство или тези, които са преносими не предлагат желания вид. Когато за първи път видите Bose SoundLink Color няма да се ентусиазирате от вида му, понеже е малко голям. Въпреки това, когато положите ръце върху самия спийкър ще бъдете удивени колко компактен и лек е. Той е преносим благодарение на компактния си профил – говорителя тежи само 570 грама, висок е 13,46 см, широк 7,62 см и с дебелина от 5,33 см. Разбира се, не може да го държите в джоба си, но в чанта или в раница е възможно лесно да го съхранявате.

Колонката се предлага с вградена батерия, така че наистина е мобилна (много други спийкъри се нуждаят от зарядно устройство, за да работят) и зарядното устройство за стена е с доста дълъг кабел (1,5м). Също така на разположение има и специален калъф, но за него трябва да се плати допълнително, ако желаете.

Спийкъра Sounlink Colour има малък суб-буфер на задната си страна, а основния говорител е на предната. За да е стабилен, в долната част говорителя има четири малки гумени подложки и гумена лента, която обикаля долната му част. В горната част на панела се намират всички бутони – Power, Bluetooth, Aux, playpause, намаляване и увеличаване на звука. Поставени са LED индикатори на Power и Bluetooth бутоните. Микро USB захранващия кабел и Aux порта се намират под субуфера в задната страна.

Нещо повече, спийкъра е на разположение в атрактивни цветове, като син, мента, червен, черен и бял. Може да използвате всяко USB зарядно, за да го зареждате, което е супер. По време на зареждане, индикаторът свети в жълто, което означава, че батерията се зарежда, а ако свети червено означава, че заряда на батерията е нисък. При напълно заредена батерия, индикаторът свети в зелено.

 

Настройване:

Това е детска игра, за да бъдем откровени.

Когато за първи път включите Soundlink Colour, ще трябва да изберете език, което може да се направи с помощта на бутоните за сила на звука. Когато чуете вашия език, просто натиснете и задръжте бутона за възпроизвеждане/пауза, за да завършите с избора си. За да смените езика, натиснете и задръжте двата бутона – за възпроизвеждане и за увеличаване на звука едновременно, докато не чуете гласово запитване дали искате да смените езика.

Гласово запитване получавате и докато се свързвате с Bluetooth устройства, както чете самоличността на устройствата, които да бъдат свързани с говорителя. Можете да изключите гласовите команди чрез натискане и задържане на бутоните за увеличаване и намаляване на звука едновременно, докато чуете потвърждение за същото.

Bose Soundlink Color може да бъде свързан с устройството ви (смартфон, таблет, РС, лаптоп), чрез Bluetooth или чрез Aux кабел. За да го свържете чрез Bluetooth, първо трябва да включите Bluetooth на вашето устройство, след това просто превключвате на високоговорител и натиснете Bluetooth бутона. Светодиодният индикатор над Bluetooth бутона ще мига в синьо, което подсказва, че е готов да се свърже.

SoundLink Color може да помни до осем сдвоени устройства и може да установява връзка с две устройства едновременно. С постоянно натискане на Bluetooth бутона, преминавате през всички сдвоени устройства. За да се изчисти паметта, натиснете Bluetooth бутона за десет секунди, докато чуете гласово потвърждение за същото. 

Производителност:

Малкият размер първоначално предизвиква загриженост по отношение на мощността на звука на говорителя, но всички съмнения изчезват в момента, в който го включите.

Въпреки малкия бас, SoundLink Color е в абсолютно състояние да създаде дълбокия бас, който потребителите винаги са желали. Въпреки това, за по-добра мощност на баса, трябва да държите спийкъра с неговия субуфер (задната страна) с лице към стената.

Освен дълбокия бас, спийкъра не пропуска и фините нотки, които често се пренебрегват в евтините говорители.

На максимално увеличена сила на звука има малко изкривяване, но така е с повечето говорители. Най-добре е да се увеличи звука до край от свързаното устройство, при запазване на силата на звука на спийкъра в средата на диапазона, което ще доведе до по-качествен звук.

Батерията на спийкъра се представя добре, може да издържи с едно зареждане на стендбай няколко дни.

Bose Soundlink Color не само е доста компактен и лек, но и продължава наследството на Bose, предлагайки истински саунд без никакви изкривявания. Няма обаче Aux кабел или калъфче за носене.

Въпреки това, Bose SoundLink Color e доста добър Bluetooth спийкър.

Източник




преглеждана: 2021 18 Фев 2016
Манол и Симеон Добреви ООДМанол и Симеон Добреви ООД