Главният изпълнителен директор на Huawei стреля право към Samsung Galaxy Fold

  • Главният изпълнителен директор на Huawei стреля право към Samsung Galaxy Fold
Главният изпълнителен директор на Huawei стреля право към Samsung Galaxy FoldГлавният изпълнителен директор на Huawei стреля право към Samsung Galaxy Fold

Главният изпълнителен директор на Huawei прави снимки на Samsung Galaxy Fold

На MWC бяха показани само два големи сгъваеми телефона – Huawei Mate X и Samsung Galaxy Fold – така че не би трябвало да сме изненадани, че ще има конкуренция между компаниите. Това, което може би ни изненадва е, че Huawei направиха първия изтрел с предстоящата битка на сгъваемите телефони.

В неотдавнашно интервю, Ричард Ю, главен изпълнителен директор на Huawei, говори за процеса, който доведе до Huawei Mate X. Ю каза, че Huawei изпробвали няколко различни дизайна за първия си сгъваем телефон и дори са разработили три различни прототипа едновременно. Също така, Ю казва, че са изпробвали дизайн, подобен на този, който Samsung направиха с Galaxy Fold, но са решили, че с екран на гърба и в предната част на устройството, то ще бъде прекалено тежко. В крайна сметка, Huawei отхвърлиха тази идея за дизайна и Ю отиде твърде далеч е изказването си, като нарече този дизайн „не добър” и дори „лош”.

Като се има предвид това, което видяхме, дизайнът на Huawei изглежда имаше по-голям смисъл от гледна точка на ергономичност, но все още имаме опасения относно това как дисплея, намиращ се от външната страна на телефона, ще може да се използва редовно. Основният проблем при сгъваемите екрани е, че не могат да бъдат с покритие от стъкло, а с пластмасово такова, а пластмасата е достатъчно мека, за да се надраска от доста неща, които биха били в чантата или джоба, докато носиш смартфона.

Разбира се, всички сгъваеми телефони, колкото и да са страхотни, все още са бета-продукти. Необходимо е да извървят дълъг път, докато финалния продукт получи най-доброто по отношение на характеристики, ергономичност и функционалност.

Ако е момента ползваш Huawei телефон и търсиш калъфи за Huawei P30 Pro, то в каталога на нашите партньори -онлайн магазин Sim.bg ще намериш всичко необходимо.
преглеждана: 314 20 Мар 2019 от: Маровски
Маровски Електроникс 2 ЕООДМаровски Електроникс 2 ЕООД