Ревю на Bose SoundLink Mini II - един от най-добре звучащите безжични високоговорители

  • Ревю на Bose SoundLink Mini II - един от най-добре звучащите безжични високоговорители
Ревю на Bose SoundLink Mini II - един от най-добре звучащите безжични високоговорителиРевю на Bose SoundLink Mini II - един от най-добре звучащите безжични високоговорители

Ревю на Bose SoundLink Mini II - един от най-добре звучащите безжични високоговорители

Bose SoundLink Mini II е относително стар спийкър, тъй като бе представен през юни 2015 година. Феновете на оригиналния SoundLink Mini обожават обновените характеристики и звука на високоговорителите на второто поколение. Но как се представя SoundLink Mini II срещу по-модерна конкуренция?

Може би ще се разочароваш да разбереш, че някои спецификации липсват при Bose SoundLink Mini II. Не разполага с NFC, няма възможност за Bluetooth свързване на няколко устройства едновременно и не е водоустойчива. Издръжливостта на батерията е средно 10 часа, имайки предвид, че JBL Charge 3 може да издържи до 20 часа и да зарежда телефон в краен случай. Въпреки липсата на някои от функциите, би било грешка ако някои купувачи се откажат от Bose SoundLink Mini II, тъй като все още е един от най-добре звучащите безжични високоговорители на пазара.

Дизайн 

Bose SoundLink Mini II е проектирана като резервоар. Спийкъра излъчва качество още от момента, в който го вземеш със своето солидно тегло от 700 грама и алуминиев корпус. Това е здрава конструкция за малките размери на говорителя – 51 х 180 х 58 мм.

В горната част на говорителя ще откриеш всичките контроли, включително за включване, контрол на звука и многофункционален бутон. Многофункционалния бутон може да се използва за смяна на песните или за активиране на гласови асистенти, като Siri. Спийкъра също така разполага и с микрофон, което позволява да провеждаш разговори. От лявата страна на високоговорителя ще откриеш MicroUSB порт за зареждане и 3,5 мм жак. И не на последно място, има щифтове в долната част на спийкъра за използване на док станция. Не е необходимо да използваш док-а, тъй като можеш просто да включиш microUSB кабела и да заредиш, но е хубаво да имаш опцията да заредиш спийкъра с едно движение.

Като цяло Bose SoundLink Mini II е добре изглеждащ високоговорител, който излъчва качество, благодарение на алуминиевия си корпус и тегло. Той е достатъчно малък, за да го поставиш в своята чанта, но ще трябва да се замислиш преди да го вземеш с теб на плажа, тъй като не е водоустойчив.

Производителност

Въпреки не чак толкова привлекателните функции, Bose SoundLink Mini II продължава да бъде едни от най-добре звучащите безжични високоговорители, които сме чували. Говорителите изумяват далеч над стойностите, които би предположил, като се има предвид миниатюрният размер.

Докато повечето компактни безжични спийкъри се борят за бас-а, SounLink Mini II поддържа прекрасно балансиран звук. Ще се впечатлиш от качеството и въздействието на баса, когато пуснеш песни с по-тежък бас и няма да чуеш изкривяване, дори и при висока сила на звука. В сравнение с конкурентните спийкъри, Bose SoundLink Mini II звучи много по-добре. JBL Charge 3 може да възпроизведе по-ниски честоти, но са по-малко контролирани и надхвърлят високите на моменти.

Bose също така не пренебрегва други части на аудио спектъра. Високите са енергични и помагат на цигулките и чинелите да звучат по-просторни. SoundLink Mini II е един от малкото високоговорители, който има свойството да произведе усещане за пространство около инструментите, където повечето безжични високоговорители с този размер звучат скучно. Едно от най-изненадващите неща при работата на SoundLink Mini II е неговата способност да звучи страхотно независимо от силата на звука. Говорителя успява да постигне същото басово въздействие и дълбочина при ниска сила на звука, която не можем да кажем за повечето безжични спийкъри с неговия размер.

Говорейки за силата на звука, SoundLink Mini II има привидно неограничени нива за регулиране на звука, така че можеш да избереш точно колко силно искаш да е твоята музика. Няма никакво свистене на музиката, когато е по-силна, което е идеално за феновете на високото звучене.

Безжичните високоговорители се променят бързо, имайки предвид, че Bose SoundLink Mini II е представен през 2015 година. Потребителите очакващи NFC сдвояване, свързване на няколко говорителя, multipoint Bluetooth, водоустойчивост и издръжливост на батерията от няколко дни, но ще бъдат разочаровани. Въпреки това, отписването на SoundLink Mini II ще е грешка, тъй като той се остава един от най-добре звучащите безжични високоговорители. Този миниатюрен спийкър достига много по-високо от това, което предполага устройство с неговия размер, произвежда дълбок бас, блестящи високи и чувствени средни честоти. Докато повечето безжични високоговорители звучат ОК, Bose SoundLink Mini II доказва, че малките високоговорители не е нужно да правят компромиси със звука.
преглеждана: 262 13 Юли 2017 от: Благовест Динков