Ревю на външна батерия Moshi IonBank 5K за iPhone 5S/SE/6 Plus/7 Plus/iPad

Ревю на външна батерия Moshi IonBank 5K за iPhone 5S/SE/6 Plus/7 Plus/iPadРевю на външна батерия Moshi IonBank 5K за iPhone 5S/SE/6 Plus/7 Plus/iPad

Ревю на външна батерия Moshi IonBank 5K за iPhone 5S/SE/6 Plus/7 Plus/iPad

Moshi IonBank 5K е една от най-тънките и портативни устройства за зареждане в света. Ако си се наситил на външни батерии, които са представяни за „преносими”, може би ще искаш да погледнеш Moshi IonBank 5K, която представлява реални 5000 mAh батерия, която е малко по-голяма дебелина от USB порт. Цената на тази батерия е малко висока за батерия с такъв капацитет, но предполагаме, че причината е в дизайна и минималистичният вид. Размерът е това, което наистина ни впечатли в IonBank и я прави една от най-добрите външни батерии за 2017 година. С размери 12.1 x 6.8 x 2.1 см и тегло 204 грама, тя е по-малка и по-лека от някои съвременни смартфони, но достатъчно сходна по размери, за да се побере спокойно в един джоб. Дебелината е това, което наистина впечатлява – с 2.1 см е незначително по-дебел от USB-A порт – наистина няма как да се произведе по-тънка без USB-A порта да отпадне изцяло, така че това е максимума, който може да се получи. Външната батерия има изход USB-A порт, за да зареждаш лесно и други устройства. За зареждане на iPhone използваш вградения Lightning кабел в батерията. Зареждането става бързо. С изходяща мощност от 15W можеш да заредиш среден тип смартфон в рамките на час-два и отнема почти същото време за зареждане на IonBank батерията. Капацитетът от 5000 mAh очевидно ще бъде недостатъчна за някои. Достатъчен е за две пълни зареждания на iPhone и около едно зареждане и половина на типично Android устройство, което означава, че ще свърши работа за един ден, но няма да можеш да я използваш за цяла седмица без редовно презареждане. Тази батерия не е за хора, които обичат да разчитат на масивен капацитет когато са навън, а по-скоро за такива, които биха се нуждали от бързо презареждане, без да се налага да носят със себе си нещо обемисто. Допълнителен плюс е, че освен тънкия дизайн, IonBank изглежда доста привлекателно. Без матираната черна пластмаса, която е широко разпространена при повечето външни батерии, тази е обвита в бял полимер, който й придава премиум излъчване. Освен USB-A порта има един бутон за включване, за да започне зареждането на устройството, тъй като за съжаление не поддържа автоматично включване. Виждаш нивото на заряд, благодарение на четири дискретни светодиоди, светещи в бяло. В комплекта не е включен калъф за съхранение, но батерията е толкова тънка, че едва ли ще искаш да я носиш в калъф. Включеният кабел е доста къс, близо 10 см, което е подходящо при зареждане, защото може да се побере в този джоб, в който е и смартфона ти.

Moshi създаде една от най-атрактивните външни батерии, които сме виждали. IonBank 5K е една от малкото батерии, които няма да имаш нищо против да носиш с теб навсякъде. Единственият минус е цената, която доста висока за батерия с такъв капацитет (5000 mAh), така че ще трябва да решиш дали си готов да платиш повече за по-компактен и стилен дизайн.
преглеждана: 238 30 Авг 2017 от: Благовест Динков