Слухове твърдят, че Samsung Galaxy A90 ще бъде първият телефон с pop-up камера

  • Слухове твърдят, че Samsung Galaxy A90 ще бъде първият телефон с pop-up камера
Слухове твърдят, че Samsung Galaxy A90 ще бъде първият телефон с pop-up камераСлухове твърдят, че Samsung Galaxy A90 ще бъде първият телефон с pop-up камера

Слухове твърдят, че Samsung Galaxy A90 ще бъде първият телефон с pop-up камера

Според слухове, породени от публикация в Twitter, Samsung работи върху нов телефон от среден клас, който няма да има изрязан екран и актуалната тънка рамка. Вместо това, Samsung Galaxy A90 ще използва механично изкачаща камера, подобна на тази, която за пръв път е видяна на Vivo NEX S. Galaxy A90 се очаква да бъде заместител на Galaxy A9 (2018), а слуховете твърдят, че устройството ще разполага с 6GB до 8GB RAM и 128GB за съхранение.

Докато изкачащата камера ни помага да си направим заключение, че дисплея ще бъде изчистен, тя също така има някои потенциални проблеми. Има известни притеснения за издръжливостта на моторизираното задвижване, което бута камерата нагоре и обратно. А телефон с изкачаща камера най-вероятно няма да има IP рейтинг за защита от прах и вода. Гореспоменатото Vivo NEX S не притежава IP рейтинг, както и Galaxy A9 (макар по различни причини).

Говорейки за Galaxy A9 (2018), който бе пуснат едва през ноември миналата година, той е първият смартфон, който разполага с четворна камера на гърба и е оборудван с 6,3-инчов Super AMOLED дисплей. Имайки предвид голямото пространство за съхранение и 3800 mAh батерия, става кристално ясно защо от Samsung нямат причина да заменят този модел скоро.

Samsung може да работи върху pop-up камерата на Galaxy A90, но тази година всичко се върти около отвора върху самия екрана (т.нар. punch-hole). Galaxy A8s (известен още като Galaxy A9 Pro на международния пазар) беше първия телефон на компанията, който разполагаше с вграден отвор за камерата в дисплея, а тенденцията е това да продължи в предстоящата линия флагмани Samsung Galaxy S10.

Ако в момента ползваш Самсунг мобилен телефон и търсиш калъф за Galaxy Note 9, може да намериш в онлайн магазин Маровски, като цъкнеш на сините букви в това изречение :)
преглеждана: 234 06 Фев 2019 от: Маровски
Маровски Електроникс 2 ЕООДМаровски Електроникс 2 ЕООД