Това е кейсът Alcantara за Galaxy Note 8 и той е… различен

Това е кейсът Alcantara за Galaxy Note 8 и той е… различенТова е кейсът Alcantara за Galaxy Note 8 и той е… различен

Това е кейсът Alcantara за Galaxy Note 8 и той е… различен

Заедно със Samsung Galaxy Note 8, производителя представи и набор от официални кейсове за Note 8, предназначени да защитят смартфона струващ 1000 долара – кейсовете варират от тънки и леки до обемни и здрави.

Получихме шанс да ги тестваме докато тествахме и Galaxy Note 8, и макар повечето от тях да са конвенционални и опростени като дизайн, този конкретен кейс се усеща някак различен. Много различен. Въпросният кейс е кейсът Alcantara за Galaxy Note 8. Ако не си запознат с този материал, Alcantara е марка синтетична тъкан, подобна на велур по текстура и външен вид, но по-трайна и устойчива на петна или вода, отколкото естественият велур. Поради тези свойства, не би трябвало да се учудваш ако видиш Alcantara покриваща интериора на първокласни спортни автомобили, като тези от Porsche и Lamborghini.

Официалните кейсове Alcantara бяха обявени също така и за Galaxy S8 и Galaxy S8 +. Имаме чувството, че Samsung избра екзотичния материал главно защото се откроява веднага, като дава усещане за изключителност в един свят, в който 9 от 10 кейсове за телефони са изработени от пластмаса, а сложността рядко е приоритет. Това не е кейс предназначен само за защита. Това е символ на статуса. Дали се усеща и чувства добре? Е, сигурни сме, че мненията ще бъдат разнообразни. От една страна, някои ще критикуват грубата текстура на Alcantara поради неортодоксалната си природа. Други ще го оценят като ужасна комбинация с дизайна от стъкло и метал на Galaxy Note 8. Но сцеплението и мекото усещане правят материала приятен от практическа гледна точка. И тъй като кейса е твърд отвътре и отвън, сме сигурни, че ще оцелее на повече от няколко изпускания на тротоара. Така както всеки един кейс и този не пречи на работата с Galaxy Note 8. Всички портове, жакове, камери и бутони остават достъпни. Дори и скенерът за пръстови отпечатъци е малко труден за намиране без да се вгледаш. И да, безжичното зареждане работи дори и когато кейса е на телефона. Що се отнася до станцията DeX, Samsung поясняват, че последната версия позволява използването на Note 8 дори и с кейс, въпреки че не успяхме да проверим това лично. Цената? Със сигурност няма да е сред ниския клас, като се има предвид, че това е кейс, който не прави кой знае какво, но предполагаме, че няма да е от значение за тези, които са готови да похарчат толкова, че да се сдобият със самия Galaxy Note 8.
преглеждана: 338 10 Ное 2017 от: Маровски